Bohu ke cti, bližnímu ku pomoci.

Tisk

Družební setkání v roce 2007.

Ve dnech 28 - 29. července 2007 navštívila pěti-členná delegace hasičů z Polanky družební obec Zliechov na Slovensku u příležitosti oslav 735. výročí první písemné zmínky o obci Zliechov. Po příjezdu byla naše delegace přivítána jak zástupci místních hasičů, tak i starostou obce Antonínem Múdrým. Samotné oslavy probíhaly v novém venkovním areálu bývalé školky a byly zaměřené hlavně na lidový folklór v této oblasti. Celkem vystoupilo 8 různých uměleckých těles. V průběhu oslav jsme předali starostovi obce a zástupcům místních hasičů upomínkový dárek a byla přečtena zdravice starosty naší obce pana Přemysla Kaspříka. Oficiální oslavy byly zakončeny v 18 hodin a dále následovala veselice v tomto krásném areálu až do pozdních nočních hodin.

Druhý den pokračovaly oslavy mši v místním kostele a na 10 hodinu byla připravena soutěž hasičů v požárním útoku. Na tuto akci ráno přijelo z Polanky i dalších 8 členů SDH. Celkem bylo přihlášeno do soutěže 9 družstev. Náš sbor postavil k tomuto závodu dvě družstva, když to druhé, byli naši veteráni. Po velice dramatickém průběhu soutěže dosáhlo naše závodní družstvo ve složení Milan Cindler, Hynek Hurník, Alois Němec, Roman Hamšík, Jaromír Gadula, Tomáš Novotný a Stanislav Výtisk cenného 2. místa, když nás předběhlo v posledním pokusu družstvo z obce Dúlov. Kolektiv hasičů ze Zliechova zůstal za námi na 3. místě se ztrátou pouze 0.31 vteřiny. Družstvo veteránů s věkovým průměrem 51 let soutěžilo ve své kategorii samo, ale určitě si neudělalo v závodě ostudu. Po obědě a po krátké diskusi v hasičské zbrojnici s obyvateli Zliechova se nám podařilo odjet zpět do Polanky kolem 17. hodiny.

Na závěr bych chtěl poděkovat všem členům našeho sboru, kteří se zúčastnili oslav a pomohli tak utvořit krásnou atmosféru v průběhu obou dnů.

Stanislav Výtisk
SDH Polanka

 
Pátek, 19. Duben 2024

Design by: LernVid.com