Bohu ke cti, bližnímu ku pomoci.

Drakiáda 6.10. 2018

První říjnovou sobotu jsme uspořádali pro veřejnost drakiádu. Poprvé se tato akce konala na novém místě, a to na nedalekém poli, přímo u základní školy Heleny Salichové v Polance nad Odrou. Díky tomuto, všem tak známému místu, přišel úžasný počet lidí. Určitě to nebylo jen vhodně vybrané místo, ale také počasí, které bylo jako na objednávku. Krásně svítilo sluníčko, které nás hřálo do zad a zároveň foukal tak silný vítr, že nám draci létali pěkně vysoko. Některým se povedlo draky upustit, a tak se museli pěkně proběhnout. Dalším pro změnu uvízl na stromě.

Konaly se dvě soutěže, a to o nejhezčího ručně vyrobeného draka a o největšího létajícího draka. Na tyto soutěže se někteří perfektně připravili. Z 29 zúčastněných draků byl ručně vyrobený jen jeden, ale za to dokonale. Létal velmi vysoko a navíc vypouštěl padáčky. Prostě BOMBA! Takových nápadů by mohlo být příště víc a víc. Co se týče druhé disciplíny, tak i velkým drakům se v oblacích dařilo. Někteří dokonce museli draka honit, jak se jim chudák v tom větru splašil. Po dvou hodinách pouštění draků jsme započali vyhodnocení. Vyhodnotili jsme všechny kategorie, předali ceny a diplomy. Každý z dalších zúčastněných draků dostal alespoň malinký dárek. Během celé akce jsme opékali buřty na rozdělaném ohni, a také byla možnost si koupit limonádu, pivo a malé drobnosti. Na ukázku byla připravena i hasičská technika.

Tímto bych chtěla poděkovat všem zúčastněným. Věřím, že i vám se akce líbila a těším se na další sezónu, kde přizvete i své známé. Myslím si, že je skvělé pořádat tyto tradiční akce, na kterých se můžeme potěšit a pobavit s okolím.

Dagmar J. vedoucí mladých hasičů

 
Pátek, 19. Duben 2024

Design by: LernVid.com