Bohu ke cti, bližnímu ku pomoci.

Tisk

Z Polanky nad Odrou do Polánky


Hasičský sbor Polánka u Malešova, okres Kutná Hora, připravil na sobotu 18. června již 5. Setkání dobrovolných hasičů z Polanek nacházejících se v České republice.

Jelikož nebyla naplněna kapacita autobusu sedm členů z Polanky nad Odrou a jejich příznivci odjeli v brzkých ranních hodinách dodávkou a devět jelo vlakem. Po příjezdu do Malešova v dopoledních hodinách jsme byly přivítání organizátorkou za SDH Polánka u Malešova paní Janou Prosovou a přidali se ke skupině hasičů z Polanky u Moravského Krumlova, Valašské Polanky a samozřejmě domácí Polánky u Malešova kteří již byly na místě. V Malešově započalo letošní setkání kulturními zážitky a to návštěvou kostela sv. Václava kde zástupci z Valašské Polanky po bohoslužbě všem přítomným zazpívali Valašskou hymnu. Po prohlídce kostela jsme se zašli podívat na místní gotickou tvrz. Po prohlídce jsme se přesunuli do restaurace První přátelská, kde na nás čekal oběd, ke kterému jsme si mohli objednat pivo z Malešovského pivovaru.

S plnými bříšky jsme opustili Malešov a přejeli jsme do areálu hasičské zbrojnice v Polánce, kde jsme pokračovali v programu. Moc času na odpočinek po společném obědě nezbylo, protože ve 14.00 hodin byla zahájena soutěž v hasičském sportu „O pohár starosty”, o který si to rozdalo dvanáct týmu v kategorii mužů a žen. Ihned po ukončení soutěže bylo provedeno vyhodnocení. Naši muži obsadili v soutěži V. srazu Polanek druhé místo, v soutěži o pohár starosty skončili taktéž na druhém místě. Po tomto aktu si všechny delegace navzájem vyměnily upomínkové předměty.

Další hodiny patřily zábavě které se zúčastnily rovněž místní občané, kteří se přišli podívat na tuto akci. Zábavu zpříjemnilo vystoupení hasiček z Valašské Polanky a to kankánem, který měl obrovský aplaus. Odpoledne bylo zakončeno losováním bohaté tomboly, ve které bylo čtyřicet cen.

Program dále pokračoval večerní taneční zábavou s živou hudbou, která nám hrála a zpívala písničky k tanci a veselí, které probíhalo do pozdních večerních hodin.

Nocleh byl zajištěn na internátu Střední školy v Kutné Hoře, kterého všichni nevyužili. Někteří využili možnosti a stanovali u hasičské zbrojnice v Polánce.

V neděli ráno jsme se opět všichni sešli v Polánce kde jsme měli u hasičské zbrojnice nachystanou snídani a pokračovali v nedokončených diskuzích. Jedním z témat byla otázka jak pokračovat v dalších setkání Polanek a udržet tradici, která započala v Polánce u Malešova roku 2011. Už letos se setkání uskutečnilo v menším počtu než ty předchozí. Nejen z Polanky nad Odrou ubylo příznivců, ale i ostatní Polanky autobus nezaplnily.

Po společném fotografování jsme se rozloučili a zamířili zpět domů. Cestou jsme udělali zastávku v Lošticích, které jsou známe výrobou „voňavého” sýra a využili tak možnosti nákupu ve zdejší prodejně.

Roman Hamšík, SDH Polanka n.O.

 
Sobota, 20. Duben 2024

Design by: LernVid.com