Bohu ke cti, bližnímu ku pomoci.

Mladí hasiči
Tisk

Ukázka požárního útoku na pálení čarodějnic u Sokolovny

Poslední dubnový večer se naši malí hasiči museli vypořádat s doutnající dýmovnicí na zatravněné ploše u Sokolovny v Polance. Do vysílaček jim byl nahlášen hustý oblak dýmu. Proto malí hasiči neváhali a jeli tento dým uhasit. V rámci cvičení a ukázky pro děti i dospělé tímto předvedli, jak takový požární zásah probíhá. Za tuto ukázku sklidili naši mladí hasiči od všech diváků velký potlesk.

 
Tisk

Český halový pohár v běhu na 60 m s překážkami, Vítkovice aréna Ostrava

V sobotu 25. března 2017 se našich 7 mladých hasičů zúčastnilo své první soutěže v běhu na 60 metrů s překážkami. Soutěž se konala v nové kryté atletické hale v Ostravě - Vítkovicích. Na výherních místech se sice neumístili, ale byla to zkušenost jak pro ně, tak i pro jejich vedoucí. Každý soutěžící měl dva pokusy. Dětem se soutěž moc líbila, a tuto, dalo by se říct jednoduchou soutěž si v příštím roce určitě zopakujeme.

 

 
Tisk

Mikulášská 2. - 3.12.2016

V pátek 2. prosince jsme se v hojném počtu sešli v sále hasičské zbrojnice. Každý kdo přišel měl karimatku a spacák, to proto, aby mohl v sále přespat, čekala nás totiž druhá společná noc.  Byla zde Vendula, Žaneta, a jejich malý brácha Honzík,  Gabka, Natálie, Štěpán, Bětka, Natálie, Kuba, Vojta, Patrik, Karolína, Romana a Alex. Po té co jsme si všichni odložili batohy, bundy, čepice a boty, vytáhli jsme vánoční stromeček a ozdobili jej. Vyrobili jsme si ozdoby z papíru, ořechů a z provázků. Stromeček jsme vystavili do popředí sálu, aby jej každý viděl. Na světla v sále děti  zavěsily řetězy z papíru a  do květináčů vyrobily zápichy s vánočními motivy. A jelikož máme občas i děti zlobivé, navštívili nás čerti. Všechny děti řekly společně básničku, ty odvážnější řekly básničku navíc. Odměnou pro děti byl pytlík s uhlím a bramborem. Po té co čerti odešli, a děti slíbily, že už budou hodné, objevili jsme za dveřmi balíčky od Mikuláše, to už se děti potěšili z ovoce, džusu a sladkostí. Na večeři se podávaly palačinky. Nesměla chybět pohádka na dobrou noc. Hned ráno jsme se vrhli na úklid spacáku, posnídali a pokračovali ve výzdobě sálu. Na okna přibyly vločky a vystřihovánky. Den jsme zakončili velkým úklidem a vánoční básničkou.

Lucie Holéczyová

Vedoucí mladých hasičů

 

mikulášská

 
<< Začátek < Předchozí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 Další > Konec >>

Strana 6 z 9
Sobota, 27. Červenec 2024

Design by: LernVid.com