Bohu ke cti, bližnímu ku pomoci.

Mladí hasiči
Tisk

DRAKIÁDA S MLADÝMI HASIČI

Dne 9.10.2016 se na Honculi u řeky Odry uskutečnila drakiáda. Organizátory této akce byli děti z kroužku mladých hasičů, jejich vedoucí a muži z výjezdové jednotky.
Akci můžeme označit za podařenou. Počasí nás sice trochu ten den zkoušelo co vydržíme, ale i přes déšť, vítr, slunce, bezvětří a zimu jsme to zvládli. Na úvod jsme rozdali diplomy za účast a udělali registraci ručně vyrobených draků. Ty se zapojily do soutěže o ceny. 
S létáním se některým ze začátku moc nedařilo a tak se s draky museli trošku rozběhnout. Přesto že vítr nebyl moc silný, povedlo se některé draky dostat hodně vysoko.
Pro ty co draky zrovna nepouštěli, bylo připravené malé občerstvení. Na zahřátí se dal zakoupit svařák nebo čaj s rumem, chipsy, tatranky a špekáček s chlebem na opečení. Oheň hlídali muži z výjezdové jednotky, ti také pomáhali s přípravou akce a s prodejem.  Pro děti byly připravené různé ukázky toho, jak to v kroužku mladých hasičů vypadá. K vidění byla nachystána základna pro požární útok, k vyzkoušení štafeta 4x60m a vázání uzlů. Mladí hasiči tak měli možnost  se pochlubit co už všechno umí. Také byla možnost si prohlédnout zásahové vozidla a někteří se dokonce i projeli. K večeru jsme rozdali ceny, uklidili, uhasili oheň a odjeli domů.

Děkujeme všem, kteří se akce zúčastnili a těšíme se na další akce

 

Vedoucí mladých hasičů

Lucie Holéczyová

Drakiada

 

Drakiada

 
Tisk

Noční závody v Klimkovicích 27.8.2016

 

Prázdniny jsme společně zakončili nočními závody v požárním útoku 27. 8. 2016 v Klimkovicích.

Pro děti nová zkušenost, z které měli docela trému. Těchto závodů se zúčastnilo hodně družstev, konkurence byla veliká a nám se nepodařilo umístit do pátého místa, ale i tak jsme odešli s úsměvem a vyzkoušeli jsme si bungee running.

Noční závody v Klimkovicích

 

Noční závody v Klimkovicích

 
Tisk

Hledání pokladu a noc v hasičské zbrojnici 13.-14.8.2016

 

Celé prázdniny jsme  každé pondělí trénovali, abychom byli připraveni na další závody, které nás ještě čekaly. Nacvičovali jsme jak

požární útok, tak i štafety 4x60m. Abychom pořád jenom nedřeli, dopřáli jsme si 13. - 14. 8. 2016 zábavnou noc v hasičské zbrojnici s opékáním, hledáním pokladu, hraním her a pohádkou na dobrou noc. Program byl jasný. Děti měly pomocí fáborků hledat po trase v Polance nad Odrou ukryté úkoly, které pak měly společně splnit, aby našly 5 klíčů, které jim otevřou poklad. Dětem se výprava za pokladem moc líbila. Vše perfektně splnily, a proto si mohly poklad otevřít. Po rozdání cen z pokladu, jsme si připravili spaní v sále hasičské zbrojnice a šli jsme opékat špekáčky k večeři. U ohně jsme si povídali příběhy, zazpívali jsme si a pohráli jsme si se svítícími tyčinkami. Před spaním jsme si na plátně pustili pohádku, ať se nám lépe usíná. Ráno jsme uklidili spacáky, sbalili věci, dali si snídani a šli se projít. Po procházce na děti už čekali rodiče a tak jsme se rozloučili s tím, že se uvidíme zase v pondělí …

Noc v HZ Noc v HZ

 
<< Začátek < Předchozí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 Další > Konec >>

Strana 8 z 9
Sobota, 27. Červenec 2024

Design by: LernVid.com