Bohu ke cti, bližnímu ku pomoci.

Mladí hasiči
Tisk

Projížďka na kolečkách

Březen byl bez sněhu a tak jsme to využili ke kondičnímu tréninku, na kolečkách, na bruslích, koloběžkách a kolech. I malí hasiči musí mít nějakou tu výdrž. Cestou jsme se bavili o nebezpečí na cestách a jak jim předcházet.

 
Tisk

Trénink na hřišti u Dělnického domu

Dnešní den se nás sešlo osm. Počasí docela přálo a na to že je únor jsme běhali v mikinách. Procvičili jsme těla rozcvičkou, zopakovali si topografické značky a trochu zdravovědy na závěr.

mladi hasici pri trninku

 
Tisk

Mikulášská besídka 2018

Dne 5.12.2018 se jako každým rokem uskutečnila mikulášská besídka pro mladé hasiče. Tentokrát v prostorách Dělnického domu, a to z důvodu rekonstrukce hasičské zbrojnice. Tento den byl ovšem jiný než kdykoli předtím. Děti vůbec netušily, že se něco chystá. Věděly pouze, že je trénink jako každý jiný. Jaké to pro ně bylo později překvapení, když zjistily, co se chystá… Na děti čekalo připravené těsto k výrobě perníčků, vánoční hudba a malé hry. Ani jsme netušili, jak tímto malým dárkem můžeme udělat dětem radost. Hned jsme se pustili do práce. Nejprve vyválet těsto, vykrojit různé tvary a opéct v troubě. Vše se dařilo a všem se to líbilo. Když už byly perníčky upečené a vychladlé, přišlo na řadu zdobení. Každý dostal ke svému talířku zdobící trubičku a zdobil podle své fantazie. Všem se perníčky moc povedly. Co se ale nestalo – najednou nám na dveře někdo klepe. Kdo to může být? No samozřejmě… čerti, Mikuláš a andělé. Přišli si zkontrolovat naše mladé hasiče. Mikuláš měl s sebou knihu hříchů, ve které viděl všechny informace na jednotlivé děti. Některé byly zlobivější, někteří naopak hodní. Po vyslechnutí všech jedinců společně přednesli hasičkou básničku. Andělíčci děti ocenili malými dárky, ve kterých jsme našli spoustu sladkostí, ale i nějaké brambory a uhlí. To asi za to zlobení, ale všichni slíbili, že se příští rok polepší. No už se jako vedoucí těšíme, jak hodné budeme mít děti :-)

Tento den se opravdu vydařil, a těšíme se na spoustu dalších společně prožitých.

Dagmar Janoušková

mikulasska besidka

 
<< Začátek < Předchozí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 Další > Konec >>

Strana 3 z 9
Pátek, 19. Duben 2024

Design by: LernVid.com