Bohu ke cti, bližnímu ku pomoci.

Stalo se
Tradiční smažení vaječiny 2023

TRADIČNÍ SMAŽENÍ VAJEČINY

V sobotu 20. května 2023 jsme tradičně uspořádali pro členy sboru dobrovolných hasičů Polanka nad Odrou a jejich známé tradiční smažení vaječiny. Akce se konala v prostorách za hasičskou zbrojnicí. Počasí nám přálo a my mohli v 16.hodin začít. Každý si sebou přinesl vejce a kousek chleba. Vše jsme pak společně usmažili v kotlíku s cibulí a špekem. Velká smaženice z 90 vajec se podávala na chlebu. Nechyběla ani čerstvá pažitka. Na prodej bylo čepované pivo a kofola. Na tuto akci přišlo 18 dospělých a 4 děti. Jsme rádi, že jsme se mohli opět sejít a popovídat si. Děkujeme všem, kteří přišli.

Tradiční smažení vaječiny 2023

Tradiční smažení vaječiny 2023

 
Drakiáda 15.10.2022

DRAKIÁDA


Třetí říjnovou sobotu náš sbor uspořádal pro veřejnost drakiádu. Letos se akce konala nově na poli u sběrného dvora v Polance. V tento den byl vítr tak velký, že někteří draci skončili na stromech nebo také jeden odletěl dál. Hasiči se snažili některé draky ze stromů vysvobodit, ale jeden zůstal uvíznut a krásně si létal ve větru do pozdních večerních hodin. Při této drakiádě byly vyhlášeny dvě soutěže, a to o nejhezčího ručně vyrobeného draka a o největšího létajícího draka. Na obě soutěže se děti perfektně připravily. Z 36 zúčastněných draků, bylo ručně vyrobených šest, a to dokonale. Tito draci létali mnohdy lépe než ti kupovaní. Budeme proto moc rádi, když se příště sejde vyrobených draků více. Co se týče druhé disciplíny, tak i velkým drakům se v oblacích dařilo. Po dvou hodinách pouštění draků jsme započali s vyhodnocením. Vyhodnotili jsme všechny kategorie a předali ceny. Každý z dalších zúčastněných draků dostal alespoň malou odměnu. Během celé akce jsme na rozdělaném ohni opékali buřty a také byla možnost si koupit limonádu, pivo, čaj nebo svařák. Na ukázku byla přítomným občanům připravena i hasičská technika. Na závěr bychom chtěli poděkovat především firmě Rappa za poskytnutý sponzorský dar plný hraček pro děti a také všem zúčastněným. Věříme, že se akce líbila a těšíme se na další sezónu, kde si můžete přizvat i své známé. Myslíme si, že je skvělé pořádat tyto tradiční akce, na kterých se můžeme společně sejít a prožít pěkné odpoledne v Polance.

Drakiáda 2022

 
Den dětí 2022


DEN DĚTÍ


V sobotu 11. června 2022 jsme byli přizváni na den dětí pořádaný při akci Polanka Cup na hřišti u základní školy.

Připravili jsme si ukázku zásahových vozidel, techniky a veškerého vybavení. Byla také možnost si sednou za volant hasičských vozidel, vyzkoušet jak je těžká hadice nebo taky hasičská helma.

Již tradičně všichni znají, že hasiči umí vyrobit parádní pěnu, ve které si děti velmi rádi hrají. I v tento parný den jsme se neobešli bez otázek a prosíků, jestli budeme tak hodní a uděláme pěnu. Nebyli bychom to my, abychom dětem neudělali v tak důležitý sportovní den radost. Jen co si začali hasiči se zásahové jednotky připravovat nářadí k výrobě pěny, už se kolem začalo shromažďovat spousty nadšených dětí. Pěna se vydařila a děti se mohli vyřádit. Po pěnové válce jsme se rozhodli děti schladit a omýt od pěny vodním dělem ze střechy Tatry. Podle výrazů děti měla tato akce opravdový úspěch.

Jsme moc rádi, že jste si tento den užili s námi. Budeme se těšit na další shledání.

Den dětí 2022

Den dětí 2022

Den dětí 2022

Den dětí 2022


 
Tradiční smažení vaječiny 2022

TRADIČNÍ SMAŽENÍ VAJEČINY

V sobotu 28. května 2022 jsme tradičně uspořádali pro členy sboru dobrovolných hasičů Polanka nad Odrou a jejich známé tradiční smažení vaječiny. Akce se konala v prostorách hasičské zbrojnice. Počasí nám přálo a my mohli v 15.hodin začít. Každý si sebou přinesl vejce a kousek chleba. Vše jsme pak společně usmažili v kotlíku s cibulí a špekem. Velká smaženice z 65 vajec a taky ze 4 speciálních zelených se podávala na chlebu. Na prodej bylo čepované pivo, alko i nealko. Na tuto akci přišlo 16 dospělých a 1 dítě. Jsme rádi, že jsme se mohli opět sejít a popovídat si. Děkujeme všem, kteří přišli.

Tradiční smažení vaječiny 2022

Tradiční smažení vaječiny 2022

Tradiční smažení vaječiny 2022

 
Návštěva u jubilanta

Návštěva u jubilanta


Návštěva u jubilantaNa konci května tohoto roku oslavila naše členka SDH v Polance paní Wasilka Pistovčák krásné kulaté výročí narození. U příležitosti tohoto jubilea, stejně jako v minulosti i dalším aktivním jubilantům, ji dva zástupci SDH přišli do její výrobní dílny poblahopřát, poděkovat za uplynulou činnost a předat malý dárkový balíček. Zde je asi nutno dodat, žeNávštěva u jubilanta paní Wasilka se stala členkou našeho SDH v roce 2005 a ihned aktivně vypomáhala při akcích našeho sboru, jako je pořádaní plesů, oslav, brigád a podobně. V roce 2013 jí bylo uděleno Čestné uznání OSH a v roce 2018 obdržela medaili Za věrnost 10 let. I v dnešní době je stále aktivní členkou a nadále se zúčastňuje akcí pořádaných sborem SDH a zúčastňuje se valných hromad. Paní Wasilka je autorkou a zhotovitelkou našeho historického praporu (2003), praporu hasičů z naší družební obce Zliechov na Slovensku a samozřejmě nespočetně dalších praporů, stuh a vyšívek v Česku i na Slovensku.

Návštěva u jubilantaNávštěva u jubilanta

 
<< Začátek < Předchozí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Další > Konec >>

Strana 2 z 11
Pátek, 19. Duben 2024

Design by: LernVid.com